Tipo de actividade:
Oferta estacional
Período:
1 de Xullo de 2018 a 31 de Agosto de 2018
Localización:
Lugar designado polo usuario
Modalidade:
Obradoiro
Charla participativa
Dirixido a:
Outros colectivos
Todos os colectivos e todas as idades

LecerConsumo é o programa estacional que desenvolve a Escola Galega do Consumo nos meses de verán. A través do concepto de lecer responsable trabállanse diversas temáticas relacionadas co consumo: a publicidade, o comercio xusto, a dieta equilibrada ou o consumismo como exceso a evitar.

Está dirixido a todas as idades e a oferta formativa adáptase aos distintos intereses e necesidades de cada unha delas. As actividades son de carácter lúdico e participativo, como non pode ser doutro xeito no período estival, pero a un tempo pedagóxicas e promotoras da aprendizaxe colaborativa.

 

Programa de actividades

3 a 7 anos
8 a 12 anos
13 a 17 anos
18 en diante
Narración dun conto baseado no consumo responsable e na idea principal de que non é preciso mercar xoguetes para disfrutar do lecer, propoñendo outras alternativas. A continuación, os nenos e nenas crean o seu propio xoguete (unha bolboreta, a protagonista do conto traballado previamente). Duración: 45 minutos
Realización dunha xincana onde os grupos teñen que superar diferentes probas, nas que se traballan cuestións relacionadas co consumo responsable (as cores e o slogan da publicidade, a pirámide dos alimentos e o código PEGI). A continuación, cada grupo deseña un cartel publicitario no que anunciar un produto ou servizo relacionado co lecer e o verán. Duración: 1 hora e 30 minutos
Actividade dinámica e participativa na que os mozos e mozas se converterán en publicistas, tendo que superar previamente diferentes probas. Con esta actividade preténdese fomentar o coñececemento da publicidade e os diferentes códigos publicitarios: a música, slogan, personaxes e cores. A sesión remata coa gravación do anuncio creado. Duración: 1 hora e trinta minutos
Charla participativa dirixida a persoas adultas e centrada nos hábitos de vida saudables. Trabállase o etiquetado alimentario partindo dunha dieta sa e equilibrada, ademais doutras recomendacións de consumo responsable no ámbito do lecer e da época estival. Duración: 1 hora e trinta minutos

Documentación e ligazóns relacionadas